Lefotózták a maffiózó fiának autóját – másnap megverték a kép készítőjét (videó)

2017. május 24. - 13:20 | Belföld

Letartóztatták Mikuláš Černák egy barátjának, az idő közben elhunyt Alojz Házynak a fiát.

Lefotózták a maffiózó fiának autóját – másnap megverték a kép készítőjét (videó)
Fotó: Facebook

Egy ártatlan fotóval kezdődött az egész. Mikor Martin lefotózta a poprádi áruház előtt parkoló terepjárót, még nem is sejtette, hogy mi vár rá. A felvételt közzétette a közösségi hálón, a Parkujem ako retardovaný debil (Úgy parkolok, mint egy retardált debil) nevű csoportban. Másnap felelnie kellett tettéért, támadói pedig az egészet videóra vették.

A verésről készült videót a poprádi nyomozók találták meg a közösségi hálón, akik azonnal cselekedtek, és őrizetbe vették a támadókat. Martin a verés után félt orvoshoz menni, attól tartott, hogy újra megtámadják.

„A két vádlottat vizsgálati fogságba helyezte a járási bíróság, ugyanis fennállt a veszélye, hogy további bűncselekményeket követhetnek el. Az ítélet nem jogerős, mivel mindkét vádlott fellebbezett ellene” – tájékoztatott Ivana Petrufová, a kerületi bíróság szóvivője.

Az egyik vádlott, Lukáš annak az Alojz Házynak a fia, aki a rettegett maffiavezér, Mikuláš Černák barátja és bérgyilkosa volt. Több gyilkosságot is Alojz Házy számlájára írtak már, sőt, állítólag Liptovská Tepličkán egy magántemetője is van, ahová azokat az áldozatait temette el, akiket a mai napig nem találtak meg.

Alojz Házy holttestét nem messze Pozsonyivánkától (Ivanka pri Dunaji) találták meg, megöléséért szintén Černák egy közeli ismerősét, Miloš Kaštant ítélték el.

A helyiek szerint Alojz Házy fia egyáltalán nem titkolja, hogy elhunyt apja volt az ő példaképe. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, hosszú évekre rács mögé kerülhet.

tvnoviny.sk/para