Lefülelték a magyar képviselőt, amikor az ereszcsatornán keresztül menekült egy férfias gruppenpartiról a kijárási korlátozás közepén

2020. december 1. - 16:28 | Külföld

A belga lapok kedden arról kezdtek cikkezni, hogy a brüsszeli rendőrség múlt pénteken lecsapott egy a járványügyi óvintézkedéseket megsértő orgiára. Ezen a bulikán tette tiszteletét Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő is.

Lefülelték a magyar képviselőt, amikor az ereszcsatornán keresztül menekült egy férfias gruppenpartiról a kijárási korlátozás közepén
Fotó: MTI

A hírek szerint péntek este egy brüsszeli belvárosi bárban tartottak amolyan gang bang bulit, amelyen 25-en vettek részt, főként férfiak. Az orgia helyszíneként a Le Detour nevű melegbárt - korábbi nevén L'Homo Erectus - mutatták, ami kőhajításnyira van a brüsszeli városházától.

(A vágóképen látni lehetett, hogy a melegbár bejárati ajtaján három nyelven bátorítanak: "nyomd erősen".)

A befolyásos fideszes képviselő több más diplomata társaságában mulatott, és a hatóságok rajtaütésekor menekülni próbált. Lemászott az ereszcsatornán, de az utcán utolérték a rendőrök.

A brüsszeli ügyészség keddi tájékoztatása szerint egy járókelő jelezte a zsaruknak, hogy látott valakit az esőcsatornán leereszkedni. Ez az illető aztán azonosította az "ereszes" férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült. Nem volt nála semmiféle személyazonosító irat, de a hátizsákjából kábítószer is előkerült.

A világraszóló hepaj pénteken történt, Szájer vasárnap váratlanul lemondott európai képviselőségéről, és kedd délután közleményben ismerte el, hogy járt egy brüsszeli házibulin - ahogyan ő fogalmazott. A politikus elmondta: A rendőrség szerint extasy tablettát találtak nála. "Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom."

Ahogy a Telex.hu megjegyzi, Szájer "házibulija" még Borkai Zsolt szexpartival fűszerezett jachtozásánál is nagyobb pofon a Fidesznek, mert most a magyarországi alkotmány elsőszámú szerzőjéről, a Fidesz alapítójáról és Orbán Viktor bizalmasáról derült ki, hogy a kormánypártok által képviselt ideológiájával össze nem egyeztethető dolgot tett.

(hln.be/telex/para)