Legalább május végéig zárva marad a Broadway

2020. október 9. - 19:34 | Kultúra

Legalább 2021. május végéig zárva maradnak a nagy New York-i színházak - jelentette be pénteken a producereket tömörítő Broadway Szövetség.

Legalább május végéig zárva marad a Broadway
-illusztráció- (Fotó: AP)

A híres manhattani teátrumi negyed, a Broadway színházai március 12-én zártak be hirtelen a koronavírus-járvány miatt és azóta már többször elodázták az újranyitást, legutóbb január 3-ig. A bezárás idején 31 darab ment a színpadokon és 16 premiert terveztek.

Sajtóértesülések szerint egyes premiereket végleg töröltek, a két legnépszerűbb musicalt, az Oroszlánkirályt és Az operaház fantomját pedig már nem tűzik műsorra jövő szeptemberig.

A Broadway Szövetség tagsága azon van, hogy mihelyst a feltételek megengedik, újra kinyissanak a 97 ezer dolgozó megélhetését biztosító és New York városának évi 14,8 milliárd dollár üzletet jelentő színházak - közölte Charlotte St. Martin, a szövetség elnöke.

Az újabb dátum azt jelenti, hogy legalább 14 hónapon át zárva lesznek a broadway-i színházak, amire még soha nem volt példa a New York-i szórakoztatóipari negyed történetében.

A vesztegzár előtt a Broadway színházai heti 33 millió dollár bevételt termeltek.

A Broadway a New York-i gazdaság motorja, a város egyik fő idegenforgalmi attrakciója. A színházak számítanak a szövetségi állam támogatására, bár a kongresszus mindeddig nem ítélt meg egyetlen centet sem.

(MTI)

Címkék: Broadway