Legalább tizenhárman meghaltak két sikertelen bankrablási kísérletben

Legkevesebb tizenhárom ember, köztük öt túsz vesztette életét pénteken két sikertelen bankrablási kísérletben a Brazília északkeleti részén fekvő Ceará államban - közölték a latin-amerikai ország hatóságai.

A katonai rendőrség tájékoztatása szerint a bankrablási kísérletek Milagres városában történtek. A bankrablók a 28 ezer lakosú város főutcáján lévő pénzautomatákat akarták feltörni két bankfióknál. Az éjszakai órákban mindkét bank zárva volt.

Az O Globo című hírlap úgy tudja, a bűnözők elfogták egy helyi üzletember legalább öttagú családját, amikor útban voltak a pénzintézetek felé.

A bűnözőket az egyik banknál a rendőrség körülzárta, majd húsz percig tartó tűzharcba bocsátkozott a rablókkal, aminek során többen meghaltak. A G1 hírportál szerint a bankrablók zsákmány nélkül két kisteherautóval kereket oldottak. A hatóságoknak eddig még nem sikerült minden halottat azonosítani.

Milagres polgármestere közölte: két gyerek is van az áldozatok között. A cearái kormányzó hivatala szerint pedig hat rendőr is a halottak között van. "Sosem láttam ehhez foghatót. Ez a borzalom reggele volt" - mondta egy helyi pap, Ronaldo Oliveira az O Povo című hírlapnak nyilatkozva.

Értesülések szerint a hatóságok két gyanúsítottat őrizetbe vettek. Egy bankrabló holttestére pedig egy sorsára hagyott járműben találtak rá. A legnagyobb latin-amerikai állam rendszeresen élén áll azon a ranglistán, amely az évente elkövetett gyilkosságokat összesíti államonként. Ceará Brazília egyik legerőszakosabb állama.

MTI