A legdurvább katasztrófafilmekben lát az ember olyat, ami Ausztráliában történik (VIDEÓ)

2019. december 31. - 16:56 | Külföld

Megkeserítették a szilveszterezést ausztrálok tízezreinek a bozóttüzek: Új-Dél-Wales partvidékén nem működnek a mobiltelefonok, az internet, sok helyen nincs villany, számos utat, autópályát le kellett zárni.

A legdurvább katasztrófafilmekben lát az ember olyat, ami Ausztráliában történik (VIDEÓ)
Youtube (Guardian News)

A távközlés és az áramszolgáltatás azért szakadt meg több helyen, mert a tüzek miatt megrongálódtak távvezetékek és átjátszó tornyok. Victoria állam Maracoota városában legalább négyezren rekedtek tengerparti strandokon éjszakára, mert a közelben tomboló lángok a várost fenyegetik és az odavezető összes út járhatatlanná vált a tüzek miatt. A Sydneyből délre vezető autópályának 350 kilométer hosszú szakaszát le kellett zárniuk a hatóságoknak.

A tervek szerint szerdán a hadsereg segítségével, helikopterekkel és kétéltű járművekkel élelmet és vizet visznek a lángoktól elzárt településekre, illetve kihozzák onnan azokat, akik menekülni akarnak.

Ami az időjárást illeti, kedden Sydney nyugati felében 46 Celsius-fokot mértek. A meteorológusok előrejelzése szerint valamelyest enyhülhet a rekkenő hőség csütörtökön és pénteken, ám hétvégére visszatér a 40 fok feletti kánikula.

MTI

Címkék: ausztrália, bozóttűz