Legfeljebb 50-en lehetnek bármilyen tömegrendezvényen, mindenkivel együtt!

2020. szeptember 30. - 10:34 | Belföld

Mindenkivel együtt legfeljebb 50 személy vehet részt bármilyen tömegrendezvényen októbertől Szlovákiában – közölte szerdán a kormányfő.

Legfeljebb 50-en lehetnek bármilyen tömegrendezvényen, mindenkivel együtt!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő szerdán délelőtt, a kormányülés előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján elmondta, a Központi Válságstáb és Ján Mikas tiszti főorvos javaslata alapján legfeljebb 50 főre korlátozzák a résztvevők számát bármilyen tömegrendezvényen, beleértve a szereplőket, játékosokat és a szervezőket is.

A miniszterelnök hangsúlyozta, nem szeretnének különbséget tenni az egyes tömegrendezvények közt. Fontosnak tartják, hogy ugyanazok a szabályok vonatkozzanak a sport-, kulturális és egyházi eseményekre, tehát a szentmisékre is.

A maximális létszámot a válságstáb 50 főben határozta meg, így például ha egy színdarabban 20 fős a társulat, akkor legfeljebb 30 nézőt engedhetnek a nézőtérre. Matovič azt mondta, ha egy sportrendezvényen a sportolók és a szakmai stáb létszáma eléri az 50-et, akkor közönség nélkül fognak játszani. Ugyanígy a templomba a papok, ministránsok és más egyházi személyek számától függően mehetnek be a hívek.

„Mindenkire ugyanaz a mérce vonatkozik” - jelentette ki a kormányfő.

„Úgy érzem, és a józan ész is ezt diktálja, hogy ne tegyünk kivételeket, mindenkire egyformán vonatkozzanak az óvintézkedések. Ez így tisztességes mindenkivel szemben” - jelentette ki Matovič, és hozzátette, aközött sem tesznek különbséget, hogy benti vagy szabadtéri rendezvényről van-e szó.

Kedden ismét rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szlovákiában. A nap folyamán 7350 koronavírustesztet elemeztek ki, ezek közül pedig 567 lett pozitív. Részletek...


(TASR)