A Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem foglalhat állást a korrupcióval gyanúsított bíróval kapcsolatban

2021. július 22. - 13:56 | Belföld

Jozef Milučký, a Szlovák Legfelsőbb Bíróság bírójának őrizetbe vételével, illetve a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) által foganatosított intézkedésekkel  összefüggésben a bűnüldöző szervek egyelőre nem továbbítottak információkat a Legfelsőbb Bíróságnak. A TASR hírügynökséget Zuzana Maslišová szóvivő tájékoztatta.

"A Legfelsőbb Bíróság emiatt nem tehet közzé hivatalos állásfoglalást az ügyben. Az intézmény a továbbiakban a vonatkozó jogszabállyal és előírásokkal összhangban fog eljárni, és kész teljes mértékben együttműködni a bűnüldöző szervekkel" - tette hozzá Maslišová.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei csütörtökön őrizetbe vették Jozef Milučkýt, a Szlovák Legfelsőbb Bíróság bíróját és a közigazgatási kollégium elnökét.

"A NAKA nyomozója ma reggel korrupciós bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egy gyanúsítottat. A rendőrség az őrizetbe vett személynél házkutatást is tartott. Tekintettel a folyamatban lévő eljárásra egyelőre nem adható bővebb tájékoztatás" - közölte a TASR hírügynökség megkeresésére Michal Slivka, az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivője.

Milučký a Legfelsőbb Bíróság négy kollégiuma közül vezeti az egyiket. Sajtóértesülések szerint korrupcióval gyanúsítják őt, a NAKA emberei házkutatást is tartottak nála.


(TASR)