A Legfelsőbb Bíróság hétfőn tárgyal a gyilkosságokkal vádolt alsóhatári polgármester, Dora Ferenc fellebbezéséről

2022. július 9. - 10:11 | Régió

Hétfőn (július 11-én tárgyal a Legfelsőbb Bíróság Alsóhatár polgármesterének, Dora Ferencnenk a fellebbezéséről. A tárgyalásra Pozsonyban, az Igazságügyi Palota helyiségében kerül sor.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn tárgyal a gyilkosságokkal vádolt alsóhatári polgármester, Dora Ferenc fellebbezéséről
Dora Ferenc (Fotó: Paraméter)

Érdekesség, hogy hiába gyanúsítják gyilkosságokkal is az alsóhatári polgármestert, Dora Ferenc szabadlábon várja a végső ítéletet. A Legfelsőbb Bíróság idén februárban kiengedte őt a vizsgálati fogságból, mivel a bíróság álláspontja szerint sérültek a vádlott igazságos eljáráshoz fűződő alkotmányos jogai.

A Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) tavaly nem jogerősen 25 év szabadságvesztésre ítélte Dora Ferencet. Bűnösnek találták őt több gyilkosság megrendelésében, a Sátor Lajos bűnözői csoportjában végzett tevékenységében és gazdasági bűncselekményben. Alsóhatár polgármesterénél elrendelték a vagyonelkobzást, sőt három év védelmi felügyeletet is kiróttak rá. A bíróság a másik három vádlottat is bűnösnek találta, az egyik esetében elengedték a büntetést.

Dora fiára, Ifj. Dora Ferencre 25 év börtönt róttak ki. Alsóhatár polgármesterének fiát két gyilkosság elrendelésében és gazdasági bűncselekményben találták bűnösnek.
A Speciális Büntetőbíróság Szenátusa Alföldi Lászlót 25 év halmazati börtönbüntetésre ítélte két gyilkosság és egy kábítószer elleni bűncselekmény miatt.

TASR/para