A Legfelsőbb Bíróság nem dőlt be Zsuzsovának és Szabónak!

2019. november 20. - 13:10 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság elutasította a keresetet, amit Alena Zsuzsová és Szabó Tamás nyújtott be.

A Legfelsőbb Bíróság nem dőlt be Zsuzsovának és Szabónak!
Fotó: TASR

A Kuciak-Kušnírová kettős gyilkosság két vádlottja vizsgálati fogságának meghosszabbítását kifogásolta, a Legfelsőbb Bíróság viszont egyetértett a Specializált Büntetőbíróság döntésével, mely szerint továbbra is fennállnak azok a vizsgálati fogság indokai - erről tájékoztatott Alexandra Važanová bírósági szóvivő.

Megjegyezte, hogy mivel október 21-én benyújtásra került a vádemelési javaslat, ez csak tovább erősíti a gyanút, hogy a vádlottak követték el a kettős gyilkosságot, ergo indokoltan vannak a rácsok mögött.

A vizsgálati fogsága ellen nem emelt panaszt Marček Miroslav, aki elismerte a gyilkosságban való részvételét és együttműködik a rendőrséggel. Hármójuk vizsgálati fogságát a múlt héten hosszabbította meg a Specializált Büntető Bíróság.

A Kuciak-Kušnírová kettős gyilkosság vádlottjai Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Marček Miroslav és Szabó Tamás. Kočnert a gyilkosság megrendelőjének tartják, aki 2017 végén, vagy 2018 elején Zsuzsovát bízta meg azzal, hogy találjon embereket a gyilkosság kivitelezésére. Ő Andruskó Zoltánon keresztül jutott el Marčekhez és Szabóhoz, akik végrehajtották. A jelenlegi információk szerint Marček lehetett a lövész, Szabó a sofőr. Andruskó a kezdetektől együttműködik a rendőrséggel.

Marček és Szabó ellen Kuciak-gyilkosság mellett Molnár Péter gútai vállalkozó meggyilkolása miatt is vádat emeltek. Molnárt 2016-ban ölték meg.

(TASR)