Legkésőbb csütörtökig add fel a karácsonyi csomagot, hogy a címzett még az ünnepek előtt megkapja!

Aki karácsonyi üdvözlőlappal vagy csomaggal szeretné megörvendeztetni szeretteit, ismerőseit, és azt akarja, hogy a levelet még karácsonyig meg is kapja a címzett, annak legkésőbb december 21-ig fel kell adnia a küldeményt.

Legkésőbb csütörtökig add fel a karácsonyi csomagot, hogy a címzett még az ünnepek előtt megkapja!
Fotó: TASR/AP

Ugyanakkor december 21-én - csütörtökön - már csak az első osztályon feladott belföldi leveleket kézbesíti másnapra - péntekre - a posta, így másodosztályon legkésőbb december 20-án kell feladnunk a levelet, ha azt akarjuk, hogy a címzett még az ünnepek előtt kézhez kapja azt.

A csomagokkal ugyanaz a helyzet, mint a képeslapokkal és a levelekkel. Klasszikus csomagküldés esetén a csomagot legkésőbb december 20-án kell feladni. A december 21-én feladott csomagokat már csak a posta expressz csomagküldő szolgálata kézbesíti másnapra - és ez a szolgáltatás már jóval drágább, mint a sima csomagküldés.

A posta felhívja a szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek figyelmét, hogy csomagküldés esetén tüntessék fel a címzett telefonszámát is, hogy egyszerűbb legyen a kézbesítés.

A levél- és csomagküldő szolgáltatások kézbesítésével és áraival kapcsolatban további részletek találhatók a posta hivatalos weboldalán.

(TASR)