Legkésőbb december 20-ig minden nyugdíjas megkapja a 300 eurós nyugdíjkiegészítést

2023. november 28. - 12:21 | Belföld

A Szociális Biztosító december 1-jével megkezdi a rendkívüli, 300 eurós nyugdíjkiegészítés folyósítását, és december 20-ig minden jogosult megkapja – tájékoztatott kedden Martin Kontúr, a biztosító szóvivője.

Legkésőbb december 20-ig minden nyugdíjas megkapja a 300 eurós nyugdíjkiegészítést
Fotó: TASR

„A 300 eurós kiegészítést automatikusan fizeti ki a biztosító a mintegy 1,46 millió jogosultnak, nem kell külön kérvényezni” – tette hozzá Kontúr. Mindenki a szokásos módon kapja meg az összeget a nyugdíjával, tehát vagy postai úton, vagy a bankszámlájára érkezik. Azok is megkapják a kiegészítést, akiknek 2023 decemberétől hagyták jóvá a nyugdíjjogosultságát.

Legkésőbb december 20-ig megkapják a pénzt azok is, akiknek a Szociális Biztosító az Európai Gazdasági Térség államaiba és Svájcba utalja a nyugdíjukat, de ők nem a decemberi havi nyugdíjukkal egyszerre jutnak hozzá.

Zuzana Čaputová államfő pénteken (november 24-én) írta alá a 13. nyugdíjról szóló törvény módosítását, melyet gyorsított eljárásban fogadott el a parlament.
Eredetileg 150 eurós rendkívüli nyugdíjkiegészítés volt tervben, de a parlament jóváhagyva az összeg megduplázásáról szóló módosítást. Az intézkedés körülbelül 440 millió eurós kiadást jelent az államkasszának.


TASR