Legkevesebb tizenegyen meghaltak, köztük több gyerek is életüket vesztették egy négyszintes lakóház összeomlásában

2023. július 8. - 20:18 | Külföld

Összeomlott egy négyszintes lakóház Brazíliában, legkevesebb tizenegyen meghaltak, köztük több gyerek is - közölték a helyi hatóságok szombat délután.

Legkevesebb tizenegyen meghaltak, köztük több gyerek is életüket vesztették egy négyszintes lakóház összeomlásában
Illusztráció - MTI

Az északkelet-brazíliai Pernambuco államban, Recifében lévő házban engedély nélkül tartózkodtak a lakók.

A ház romjai alól négy embert sikerült élve kimenteni, de egyikük később a kórházban meghalt. Az épület romjai között egy nyolc- és egy ötéves kisgyermeket, két további kiskorút, három nőt és három férfit találtak meg holtan. Három embert még keresnek. Az újonnan kimentetteken kívül a házomlásnak még négy sérültje van.

A hatóságok feltételezése szerint a tragédiát a térséget sújtó esőzések és földcsuszamlások okozták. A házból az omlásveszély miatt 2010-ben kilakoltatták az embereket, de néhány évvel később sokan engedély nélkül visszaköltöztek - derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

A városban és környékén pénteken fokozott készenléti helyzetet hirdettek a zord időjárás miatt. A 1,5 millió lakosú, tengerparti Recifét az elmúlt napokban heves esőzések érték, Raquel Lyra, Pernambuco kormányzója pedig felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén további csapadék várható, ami tovább nehezítheti a mentési munkálatokat is.

mti/para