A legkisebbek is fát ültettek Dunaszerdahelyen

2022. április 26. - 23:39 | Régió

A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük. Ennek kapcsán indította el Dunaszerdahely város önkormányzata az Ültess fát a jövőnek! című programját, melynek keretén belül idén is több facsemetét ültettek el az óvodások és iskolások.

A legkisebbek is fát ültettek Dunaszerdahelyen
Fotók: Paraméter és Facebook (Továbbiakért kattints!)

A város óvodái és alapiskolái egyaránt csatlakoztak a projekthez. A nagyobbak már maguk is boldogultak, a kisebbeknek pedig a városi Municipal cég munkatársai segítettek.

„Fontosnak tartjuk minél előbb kiépíteni a gyermekekben a természet gondozásának igényét, éppen ezért vontuk be e programba az óvodásokat és a kisdiákokat is. Mert ugye, aki fát ültet, az gondol a jövőre. A jövő pedig nem másé, mint a mostani gyermekeké. Abban bízunk, hogy ezzel hozzásegítjük őket ahhoz, hogy mire felnőttkorba lépnek, addigra magától értetődővé váljon a számukra, hogy a környezetükre oda kell figyelniük“ – mondta el a Paraméternek Hájos Zoltán polgármester.

„Hisszük, hogy a jövő nemzedékének elültetett fák sokáig hűsítő árnyékot adnak majd, illetve szebbé teszik városunkat. Szükséges azonban az is, hogy ne csak ültessünk, hanem gondozzuk is a fákat. A városi közterületfenntartó vállalat megerősítette gépparkját, hogy a fák, és a közterületeken kihelyezett virágokat megfelelő gyakorisággal öntözni tudják. Azonban mindannyian tudunk segíteni a levegő tisztaságáért felelős növényeknek, ha a nagy melegben egy vödör vízzel meglocsoljuk őket. Közös erővel szebbé és zöldebbé tehetjük városunkat!“ -tette hozzá Karaffa Attila alpolgármester.

(SzC)