A legkisebbeket köszöntötték Dunaszerdahelyen

2019. november 30. - 19:29 | Régió

A város önkormányzata a júniusban és júliusban született apróságokat köszöntötte.

A legkisebbeket köszöntötték Dunaszerdahelyen
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

Az ünnepséget egy rövid kulturális műsorral nyitották meg. Elsőként Bíró Eszter, a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója szavalt el egy verset. Ezt követően a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola pedagógusa, Bazsó Horváth Zsuzsanna játszott fuvolán. Bíró Eszter szavaival minden bizonnyal minden szülői szívet meghatott, míg Bazsó Horváth Zsuzsanna fuvolajátéka elkápráztatta a babákat. Apró, csillogó szemecskék keresték, vajon honnan is jöhet e csodás hang.

A megjelent szülőket és gyermekeiket a város alpolgármestere, Karaffa Attila üdvözölte. „Az ember arra hivatott, hogy szeressen és szeressék. A férfi és a nő együtt halad az élet útján, jóban és rosszban, egészségben és betegségben. A családi tűzhely melegét megtartani elhivatottságot, feltétel nélküli bizalmat, sok munkát és kitartást igényel. Egy kisbaba mosolyában felfedezzük a pillanat örömét, szemében meglátjuk a holnap ígéretét, érintésében megérezzük a szeretet csodáját. Ma közel hatmilliárd ember él a Földön. Fontos és fő cél megtartani a családokat, hiszen a család feladata felnevelni a következő generációt” – hangzottak el szavai.

Az alpolgármester zárszóként jó egészséget és boldogságot kívánt minden gyermeknek és szülőnek. Ezt követően ajándékcsomagban részesültek a családok, majd mindannyian beírták magukat a város Krónikájába.

SzC