Legutóbb azt üzente, Sátor Lajos visszatér. Közeleg Horváth Lehel perének újratárgyalása

2023. február 4. - 10:48 | Régió

Február 7-én, kedden tárgyalják újra Horváth Lehel, a Sátor Lajos vezette egykori bűnszervezet sírásójának büntetőperét a bazini Specializált Büntető Bíróságon. 

Legutóbb azt üzente, Sátor Lajos visszatér. Közeleg Horváth Lehel perének újratárgyalása
Horváth Lehel - Paraméter-archív

A Specializált Büntetőbíróság eredetileg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Horváth Lehelt, de a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, és újratárgyalásra visszautalta az elsőfokú bíróságnak. A fellebbviteli szerv arra kötelezte a Specializált Büntetőbíróságot, hogy az ügyet újratárgyalja és döntsön újra. A tárgylást eredetileg január 19-ére tűzték ki, az ügyvéd lebetegedése miatt viszont el kellett napolni.

A Specializált Büntetőbíróság eredetileg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Horváth Lehelt, de a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, és újratárgyalásra visszautalta az elsőfokú bíróságnak. A fellebbviteli szerv arra kötelezte a Specializált Büntetőbíróságot, hogy az ügyet újratárgyalja és döntsön újra.

Horváth Lehelt 5 gyilkossággal vádolják, emellett bűnszervezet támogatásával, illetve 45,5 millió korona elrablásával egy dunaszerdahelyi bankfiókból.

2021. november 23-án a Specializált Büntetőbíróság minden vádpontban bűnösnek találta Horváth Lehelt, akit életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott. Horváth fellebbezett az ítélet ellen.

A tárgyalás akkor egy különös jelenettel zárult: hiába ismerte el Horváth Lehel még évekkel ezelőtt védett tanúként, hogy ő végzett az alvilági vezetővel, az ítélethirdetést követően kijelentette, az is megeshet, hogy a rettegett Sátor Lajos egyszer még felbukkan valahol.

(parameter)