„Légy azzá, aki te akarsz lenni”

2019. január 28. - 19:39 | Sport

A DAC egykori kiválóságai, Straka Gábor (1981) és Szabó Ottó (1981) voltak hétfőn a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola vendégei.

„Légy azzá, aki te akarsz lenni”
Lelkes Vince felvételei

A nemzetközi porondon is bizonyító labdarúgók hallgatóságuknak felelevenítetták aktív pályafutásuk legfőbb mozzanatait, felemlegették sikereiket, de őszintén szóltak egyéni küzdelmeikről, kudarcaikról is. Prezentációjuk kulcsszavai, illetve mondatai a következők voltak: „tudatosítsd, hogy az élsportolás nagy-nagy lemondással jár”, „légy azzá, aki te akarsz lenni”, „válogasd meg, kikkel veszed körül magadat”, „légy kitartó és szorgalmas”, „a hibát mindig önmagadban keresd”, „vésd az eszedbe, hogy a dolgok mindig fejben dőlnek el”, „tartsd szem előtt, mire képes a tested”, „ha sportolni akarsz, élj egészségesen”, „hangsúlyosan ügyelj a helyes táplálkozásra”, „az életmódodat vesd alá céljaidnak”, „fektess nagy hangsúlyt a megelőzésre, ugyanakkorát a rehabilitációra”.

Az élsportolókat a tantestület és a diákság nevében Szabó László intézményvezető köszöntötte, a beszélgetést Ollári Attila igazgatóhelyettes, tornatanár moderálta.

(lel)