Legyen kevesebb a köd, hogy a ködzabálók is megritkuljanak!

Barak László | 2021. január 1. - 15:47 | Vélemény

Normálisan gondolkodó embernek egészen biztosan eszébe nem juthat, az új karaténintézkedések azért születtek, hogy valakik belebarmolhassanak a privát szférájába. Elrontsák az életét. Ráadásul milliárdokét világszerte…

Legyen kevesebb a köd, hogy a ködzabálók is megritkuljanak!
Fotó: TASR

Ugyanígy csak a reménytelenül ostobák gondolhatják, hogy a vírussal fertőzött 2020-at következmények nélkül el lehet ásni, mintha mi sem történt volna.

Azokat a tragikus veszteseket minderről nyilván nem kell győzködni, akiknek szűkebb vagy tágabb környezetében belehalt valaki a vírusfertőzésbe.

Ideje lenne viszont tudatosítani, 2021 végkimenetelét majd az határozza meg, hogy mennyien és mennyire képesek az empátiára, a másik ember iránti együttérzésre azok a szerencsések, akiket eddig elkerült a járvány.

Hogy legalább viszonylag élhető legyen, ami a ránk vár, ahhoz mindenekelőtt a választott vezetőknek kellene lemondaniuk a pillanatnyi haszonlesés vágyáról. És itt egyáltalán nem a konkrét lopásokra kell gondolni. A hatalmi pozíciók megtartása és megszilárdítása érdekében rendezett közéleti cirkuszok, az öncélú magamutogatás mellőzésének szükségességéről van szó.

Magyarán, minél kevesebbszer nézik hülyének a közönségüket a döntéshelyzetben levők, annál kevesebben lesznek körülöttük a tényleg létező és hiperaktív hülyék! Akiknek úgyis kár lenne magyarázni, hogy az ő személyes szabadságuk addig tart, amíg azzal másokét nem korlátozzák. Pedig egyáltalán nem lehetetlen küldetés megérteni a járványhelyzeti korlátozások lényegét:

Nem tüsszöghetsz, köhöghetsz anyád, apád, gyermekeid, testvéreid, kollégáid arcába soha! Járvány idején plane nem! Mivel vírusként tenyésznek, akik ezt képtelenek felfogni és respektálni, velük együtt ideiglenesen korlátozni kell a normális emberek puszta létezésből eredő szabadságát is…!

Szóval, legyen kevesebb a köd a közbeszédben, hogy a ködzabálók is megritkuljanak!

A szabályok megszegésének pedig legyenek konkrét következményei! A tudatlanságnak egyébként is vannak...!

Címkék: koronavírus, karantén