Legyen a mi dunaszerdahelyi iskolánk a te alma matered!

Nyitott napot tartottak Szlovákia egyetlen magyar tannyelvű vidékfejlesztési szakközépiskolájában és sportgimnáziumában.

Legyen a mi dunaszerdahelyi iskolánk a te alma matered!
Fotó: Lelkes Vince

Az oktatási intézményt Szabó László igazgató és munkatársai mutatták be a szép számú érdeklődőnek – elsősorban végzős alapiskolásoknak és szüleiknek például Ipolyszakállasról, Párkányból, Érsekújvárból, Gútáról, Ekelről, stb., Dunaszerdahelyről és környékéről egész osztályok jelentek meg a találkozón. A résztvevők „Legyen a mi iskolánk a te alma matered!” címmel tájékoztatót kaptak kézhez.

A 2019/2020-as tanévre az agrárvállakozás szakon két szakirányzatból (farmergazdálkodás, illetve lótenyésztés és lovaglás), az élelmiszeripari szakon (élelmiszeripari ellenőr), az idegenforgalmi szakirányzatok közül (regionális idegenforgalmi menedzser, szolgáltatások az idegenforgalomban) választhatnak a diákok.

A vendéglátóipar és szállodaipar (népiesen: hotelakadémia) iránt érdeklődőkre ötéves tanulmányi idővár, amely érettségi vizsgával végződik, s az abszolvensek egyben segédlevelet is szereznek szakács, ill. pincér szakon.

A sportgimnáziumban a felvételiző tanulók tehetségvizsgát tesznek.

A közös igazgatású szakközépiskola és sportgimnázium modern és széleskörű infrastruktúrával rendelkezik: saját kollégiummal (2 vagy 3 ágyas szobákkal), iskolakonyhával és étkezdével, számítástechnikai szaktermekkel, korszerű szemléltető eszközökkel felszerelt tantermekkel, szakkönyvtárral, médiaközponttal, tornatermekkel, sportpályákkal, fedett uszodával és fitneszteremmel.

A következő nyitott napot december 7-én tartják a középiskolában.

(lel)