Lehár Ferenc Cigányszerelem című műve a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színpadán

2022. április 7. - 09:40 | Régió

A Cigányszerelemben három különböző kultúra, három egymással összebékíthetetlen világ találkozik és ütközik egy romantikus szerelmi történetbe ágyazva. Mint minden remekmű, Lehár operettje is túlmutat önmagán: a szabadságvágy, a boldogságkeresés örök témáját kiszélesíti azzal a történelmi tapasztalattal, hogy mennyire sérülékeny és egyben milyen magától értetődő is lehet a különböző etnikumok békés egymás mellett élése.

Lehár Ferenc Cigányszerelem című műve a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színpadán


Röviden a tartalmából:
Valahol Erdélyben, egy magyarok, románok és cigányok lakta területen él Zórika, Dragotin Péter vidéki földbirtokos lánya, és esküvőjére készül a szomszéd gazdag paraszt fiával, Gergellyel. A ceremóniára azonban váratlanul betoppan Józsi, Zórika gyerekkori szerelme, aki a közeli cigánysor viskóiból verekedte fel magát egy vidéki város elsőszámú prímásává. A tervezett házasságot elsöpri a régi szerelem, és Zórika minden társadalmi elvárást felrúgva megszökik Józsival, hogy kövesse őt a cigánytáborba. A szökést nem csupán a megszégyenült örömapa és az elhagyott vőlegény nézi rossz szemmel, hanem Józsi korábbi szeretője, Ilona vidéki földbirtokos nagyasszony is, aki attól sem riad vissza, hogy hívatlanul megjelenjen Dragotin Péter birtokán...
Főbb szerepekben:
Ilona: Kállay Bori
Józsi: Domoszlai Sándor
Zórika: Vörös Edit
Dragotin Péter: Virágh József
Jolán: Teremi Trixi
Boldizsár: Kiss Zoltán
Gergely: Vadász Zsolt / Sövegjártó Áron
Kolompár Mihály: Faragó András
Miska: Lendvai Zsolt
Jelmeztervező: Vesztergombi Anikó
Díszlettervező: Perlaki Róbert
Koreográfus: Hábel Ferenc
Rendező: Bori Tamás

A szerző operai igényű zenei világa grandiózus tablókban, szenvedélyes és fájdalmasan szép szólókban és duettekben bontakozik ki a Cigányszerelemben, olyan felejthetetlen számokkal, mint a Messze a nagy erdő, vagy a Vad cigánylegény vagyok.

Ez a remekmű 2022. május 15-én (vasárnap, 16:00 órai kezdettel) a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK színpadán elevenedik majd meg a Rátonyi Róbert Színház előadásában

az operett műfaj olyan kíválóságait felvonultatva, mint Kállay Bori, Teremi Trixi, Faragó András, Virágh József és sokan mások.

Jegyek már online kaphatóak - IDE kattintva!

Jegyár: 17 euró / fő

További információ:


www.csaplarkult.sk/hu
www.facebook.com/csaplarkult

(PR-cikk)