Lehetővé tennék az individuális oktatást a felső tagozatos alapiskolások számára

2020. augusztus 5. - 18:12 | Belföld

2021. szeptemberétől lehetővé tenné az oktatási minisztérium az individuális oktatást az alapiskolák felső tagozatosai számára is. TASR-t a tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta erről.

Lehetővé tennék az individuális oktatást a felső tagozatos alapiskolások számára
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az oktatási törvény jelenleg csak az alsó tagozatos gyerekek számára engedélyezi az individuális oktatást. „Nem vezetünk statisztikát arról, hány felső tagozatos tanuló számára kérvényezték az individuális tanulmányi programot, de a gyakorlatból tudjuk, hogy van érdeklődés az oktatás ilyen formája iránt" - tájékoztatott a minisztérium.

A tárca közlése szerint a lépés egyik oka az, hogy individuális oktatást választó alsó tagozatos gyerekek a felső tagozatot cseh iskolában kezdik. „A szlovák iskolákkal ellentétben ugyanis a cseh iskolákban van erre lehetőség" - jegyezte meg az oktatási minisztérium, és hozzátette, ezért mérlegelik a lehetőség bevezetését. A tárca hozzátette, ha minden jól megy, 2021. szeptemberétől otthon is tanulhatnak azok a felső tagozatosok, akinek szülei vagy jogi képviselője ezt kérvényezi.


(TASR)