Lehúzza a rolót az ismert üzletlánc, és a Tesco lép a helyébe – Dunaszerdahelyen is átalakítja a boltot

2024. február 7. - 15:47 | Belföld

Végleg lehúzza a rolót a Žabka, ugyanis a Tesco üzletlánc véglegesítette a boltok transzformációs tervét. Mindez március közepéig történhet meg, az új üzleteket pedig Tesco expresnek hívják majd – számolt be róla a TV Noviny.

Lehúzza a rolót az ismert üzletlánc, és a Tesco lép a helyébe – Dunaszerdahelyen is átalakítja a boltot
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Tesco a saját boltjai mellett a Žabka nevű franchise-hálózatot is üzemelteti, amit más vállalkozóknak ad ki. Mivel a hálózat egyre nagyobb veszteségeket könyvelt el, a Tesco tavaly év végén a megszüntetése mellett döntött. A vállalat 29 helyen üzemeltetette a Žabkát, ezek közül 15-öt áttranszformálják Tesco expresre, a többit pedig a bérleti szerződésekkel összhangban bezárja.

Martin Kuruc, a Tesco szlovákiai vezérigazgatója szerint az átállás idén március 15-ig mehet végbe, miközben a Žabka üzletei február végéig tartanak majd nyitva. A tervek szerint Pozsonyban 8 Žabka-üzlet vált majd át Tesco expresre, de a fővároson kívül Somorján, Nagyszombatban, Szencen, Dunaszerdahelyen, Stupaván és Malackyban is transzformációra kerül sor.

Az első Žabka 2020 szeptemberében nyílt meg Pozsony-Ružinovban. A boltok általánosan a kora reggeli óráktól késő estig fogadtak vásárlókat a hét minden napján.


(tvnoviny.sk)