Leleplezték a betörőt és még neki állt feljebb - rendőrt akart hívni!

2020. január 20. - 12:05 | Régió

Sokat látott ember számára is meredek történet következik.

A tolvaj először a rózsahegyi emeletes családi ház bejárati ajtaján próbált bejutni, de az zárva volt. Kellett, hogy hallja a bent síró kisbabát, de ez nem tántorította el ördögi tervétől. Elment a hátsó bejárathoz és ott hatolt be - számolt be az esetről a Joj TV.

Az idős szülők eközben az emeleti szobájukban tévéztek, amikor meghallották az ajtócsapódást. Magdaléna asszony arra gondolt, unokája jöhetett meg a menyasszonyával, de mivel senki nem jár be a hátsó ajtón, férjével, Štefannal lementek megnézni, hogy mi történt.

Amikor benyitottak a lenti hálóba, látta meg a 70-ik születésnapjához közeledő férfi, hogy a tolvaj az éjjeli szekrény körül matat. Bement és kirángatta onnan, majd segített a felesége is. Nem hittek a füleiknek, de a leleplezett tolvaj ezt sérelmezte, és felkiáltott, hogy ha nem engedik el, akkor rendőrt hív.

Pár percen belül sikerült kiszabadítania magát, és futásnak eredt. A kiabáló otthoniakat meghallotta a szomszéd, kirohant, beszállt a kocsijába és a menekülő betörő után eredt, akit az utca végén vártak a bűntársai egy lengyel rendszámú kocsiban. A szomszéd követte őket egészen Rózsahegy belvárosáig, de ott sikerült kereket oldaniuk.

Jana Balogová kerületi rendőrszóvivő közölte, eljárást indítottak az elkövetők ellen betörés és lopás kísérlete ügyében.

(Noviny.sk)