Lelkesen ültették a virágokat az ovisok Dunaszerdahelyen

2021. április 22. - 21:54 | Régió

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – ez a mottója annak a programsorozatnak, amelyet április 22–24. között Dunaszerdahely önkormányzata szervez a Föld napja alkalmából.

Lelkesen ültették a virágokat az ovisok Dunaszerdahelyen
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

Csütörtökön (április 22.) fa- és virágültetést szerveztek a városban, a Municipal városi közterület-fenntartó vállalat munkatársainak segítségével. A kora délelőtti órákban a Városháza térre ültettek ki facsemetéket. „Városszerte összesen 100 fát és 80 bokrot tervezünk elültetni” – említette meg a város alpolgármestere, Karaffa Attila.

Tizenegy órakor már a Vámbéry Ármin téren, a római katolikus Szent György-templomnál zajlott a virágültetés, a Komenský utcai ovisokkal. Az apróságok nagy örömmel láttak neki a virágok elültetésének. A kisfiúk és kislányok egyaránt lelkesen kivették részüket a munkálatokból. A virágültetést egy vidám dalocskával zárták, majd szépen felsorakoztak és visszasétáltak az oviba, hiszen ekkorra már mindegyikük pocakja megéhezett.

„Fontosnak tartottuk bevonni a kicsiket is, hogy ne csak kőépületeket lássanak, hanem lássák, hogy zöld területeink is vannak. Szeretnénk, ha tudnák, milyen lényeges, hogy ne feledkezzünk meg a virágokról, bokrokról, fákról”

– jegyezte meg Karaffa Attila alpolgármester.

A fa- és virágültetések mellett meghirdettek egy rajz-, fotó- és újrahasznosított termékekből készült kreatív tárgyak versenyt, amely a város alapiskolás és középiskolás tanulóinak szól. A téma a Föld napja, az alkotások pedig tetszőleges technikával készíthetők. Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be. A beküldési határidő: 2021. április 30.

Április 23–24. között továbbá, a „Szedd össze a szemetet!” program keretén belül arra biztatják a város lakosságát, hogy a lakókörnyezetükben található szemetet összegyűjtsék és bezsákozzák. A városi hivatal ehhez ingyenesen biztosítja a 120 literes zsákokat és gumikesztyűket, valamint a szemét elszállítását is.

„Az egész programsorozat célja, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy mennyire fontos odafigyelnünk a környezetünkre. Ezt pedig nemcsak ezen a napon, a Föld napján kell megtennünk, hanem az év összes napján.

Hiszen a természet a mi zöld kincsünk”

– fűzte hozzá Karaffa Attila.

(SzC)