Lelőtték a díler kutyáját a kommandósok

A galántai bűnügyi nyomozók egy kommandós egység közreműködésével rajtaütésszerű házkutatást tartottak január 21-én Szereden.

Lelőtték a díler kutyáját a kommandósok
Fotók: rendőrségi felvételek

A rendőrök a 68 éves gyanúsított otthonába hatoltak be vasárnap reggel, és mivel a helyszínen megtámadta őket a férfi veszélyesnek bizonyuló kutyája, az állatot lelőtték.

Közben a gyanúsított gyorsan beült Audi A3 típusú személygépkocsijába, és máris kereket oldott volna - ám a rendőrök elállták az útját. A nyugdíjaskorú férfi azonban ezután sem kívánta megadni magát, bezárkózott a kocsijába, így a rendőrök arra kényszerültek, hogy betörjék a jármű ablakát, majd kényszerítő eszközökkel vették rá arra, hogy kiszálljon.

A 68 éves férfinek volt oka berezelni, hiszen mután kiszedték a kocsiból, kiderült, hogy 180 gramm heroin van nála. Ezen kívül további kis mennyiségű heroint, marihuánát, és 10 ezer eurónyi készpénzt is találtak nála a házkutatás során, és a helyszínen rajta kívül még három - 47, 53 és 56 éves - férfit vett őrizetbe a rendőrség. 

Mind a négy elkövetőt drogbirtoklással és -kereskedelemmel gyanúsítják, büntetett előéletükre való tekintettel 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők.

(para)