Lemaradhat a katari vb-ről a franciák sztárfocistája!

2022. szeptember 6. - 09:40 | Sport

Térdsérülése miatt műteni kell Paul Pogbát, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott középpályását, aki emiatt lemaradhat a november 21-én kezdődő katari vb-ről.

Lemaradhat a katari vb-ről a franciák sztárfocistája!
Fotó: TASR/AP

Massimiliano Allegri, a 29 éves futballista klubja, a Juventus vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a játékosnak muszáj lesz kés alá feküdnie.

"Arra kell számítanom, hogy januárban térhet vissza hozzánk, de természetesen remélem, hogy már a vb rajtja előtt bevethető lesz. Addig viszont kevesebb, mint három hónap van hátra" - fogalmazott Allegri, aki elárulta, Pogba hétfő reggel részt vett az edzésen, de a tréninget nem tudta befejezni.

A világbajnok francia középpályás már jó ideje küzd a térdsérüléssel, de nem akart műtétet. Helyette egy kezelést választott, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pogba hat évig futballozott a Manchester Unitedben, nagy szerepet vállalt a franciák 2018-as vb-győzelmében, júliusban pedig aláírt - pályafutása során másodszor - a Juventushoz. A torinói csapatban ugyanakkor egyelőre nem lépett pályára tétmeccsen a sérülése miatt.

"A világbajnokság nem az én gondom, a Juventus viszont igen. Reálisan nézve nem lehetséges, hogy november előtt visszatérjen, de nekünk januártól lesz szükségünk rá" - jelentette ki Allegri.

A Juventus kedden lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Paris Saint-Germain vendégeként.


(MTI)