Lemond a fiatal megyeelnökjelölt, hogy meg lehessen verni Kotlebát

2017. október 3. - 14:25 | Belföld

Minden bizonnyal lemond a Besztercebányai megyeelnökjelöltségről Martin Klus, a liberális SaS politikusa.

Lemond a fiatal megyeelnökjelölt, hogy meg lehessen verni Kotlebát
Martin Klus visszalépett (Fotó: TASR)

Martin Klust megyefőnökjelöltségét anyapártja mellett még négy ellenzéki párt (OĽaNO, NOVA, KDH, OKS) támogatta.

A neonácik leváltása mindennél fontosabb

Hogy miért lép vissza Klus? Azért, mert a Besztercebánya megyében Marián Kotleba jelenlegi megyeelnök ellen induló öt legerősebb jelölt korábban megállapodott, hogy felmérést rendelnek, melynek eredménye alapján csak a közülük legnépszerűbb jelölt fog elindulni Kotleba ellen, hogy biztosan leválthassák a szélsőséges megyefőnököt.

A Median és az AKO ügynökségek már el is készítették a felméréseket, melyek eredményei egyelőre nem nyilvánosak, de Martin Klus a SME napilapnak megerősítette, hogy lemond a megyefőnöki jelöltségről a Smer által támogatott Ján Luntner javára.

"Tudjuk, ki a legerősebb jelölt, ezért úgy döntöttem, cselekedni kell. Nem veszíthetünk több időt, a demokratikus tábort kell erősítenünk" - jelentette ki döntése kapcsán Klus.

A Smer által támogatott Ján Luntner korábban már nyilvánosságra hozott egy felmérést, miszerint ő saját maga meg tudná verni Kotlebát, míg a most visszalépő Klus csak a harmadik helyen szerepelne. A liberális politikus azonban nem kíván semmit a véletlenre bízni, és a győzelem esélyeinek maximalizása érdekében véglegesen visszalépett a jelöltségtől.

(TASR/SME)