Lemond funkciójáról Milan Krajniak munkaügyi miniszter

2021. március 15. - 17:24 | Belföld

Az SaS és a Za ľudí után a harmadik koalíciós párt, a Sme rodina is sajtótájékoztatót tartott a kormányválságról, amelyen Milan Krajniak munka-, család- és szociális ügyi miniszter bejelentette lemondását.

Lemond funkciójáról Milan Krajniak munkaügyi miniszter
Fotó: TASR

Krajniak kérvényezte, hogy a lehető legrövidebb időn belül távozhasson a pozíciójáról. „Távozásom olyan lépésnek tekintem, amely a koalíciós válság mihamarabbi végét jelentheti” – írta a munkaügyi miniszter a Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek címzett levelében.

„Mindent megtettünk azért, hogy szerdán (március 10.) véget érjen a koalíciós válság. Azóta újfent azt halljuk körbe-körbe, hogy ki távozzon, legyen szó egy, kettő vagy három emberről. Hamarosan itt vannak a húsvéti ünnepek, emellett a koronavírus-járvány közepén vagyunk. Azt szeretnénk, hogy a koalíciós válság végre véget érjen” – jelentette ki Krajniak.

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke rámutatott, hogy a cirkusz tovább folytatódik, és így nem működhetnek tovább. Elmondta, hogy nincsenek követelményeik a személyes cseréket illetően a kormányban, azt viszont nem jelentette ki, hogy Krajniak után elvárja-e a többi koalíciós párt minisztereinek vagy a miniszterelnöknek a távozását.

Kollár szerint nem jelent megoldást, ha Igor Matovič vagy Richard Sulík távozik a kormányból, a konfliktus ugyanis így átkerülne a parlamentbe és a koalíciós tanácsba.


-para-