Lemond Juraj Šeliga parlamenti alelnök, miután kiderült, megszegte a járványügyi előírásokat

2021. május 5. - 14:42 | Belföld

A parlament alelnöke, Juraj Šeliga (Za ľudí) szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, lemond a pozíciójáról.

Lemond Juraj Šeliga parlamenti alelnök, miután kiderült, megszegte a járványügyi előírásokat

Šeliga azt követően döntött úgy, hogy lemond, miután szerdán a a Plus 7 dní arra hívta fel a figyelmet, hogy Juraj Šeliga, párttársa és egyben kedvese, Jana Žitňanská parlamenti képviselő, valamint Juraj Droba (SaS) pozsonyi megyefőnök megszegték a járványügyi előírásokat. Az említett trió a múlt héten egy éjszakába nyúló találkozót tartott a Pod lampou nevű klubban - amelynek mellesleg az adott időben zárva kellett volna tartania.

Šeligával együtt Jana Žitňanská is lemondott a parlament szociális bizottságának elnöki pozíciójáról.

Šeliga közölte, sajnálja a történteket. Elnézést kért, amiért rossz példát mutatott. Juraj Droba is elismerte, hogy hiba volt megszegni az előírásokat.

A parlament alelnöke hozzátette, munkamegbeszélésről volt szó, de elismerte, hogy a parlament épületében vagy a megye székhelyén kellett volna találkozniuk.

„Le kell vonnom a politikai felelősséget” – mondta, ugyanakkor hozzátette, csak egyszer fordult elő ilyesmi. Amennyiben pénzbüntetést kap az előírások megszegésért, azt is megfizeti.

A járványellenes óvintézkedések továbbra is érvényben vannak, csak a vendéglátóhelyek teraszai lehetnek nyitva 21:00-ig, a belső helyiségek pedig eleve nem állhatnak a vendégek rendelkezésére. Šeliga, Žitňanská és Droba az említett klub belső helyiségében tartottak találkozót egészen éjfélig.

Az eset kapcsán Juraj Droba is hangsúlyozta, hogy munkamegbeszélésről volt szó, amely még a teraszok zárórája előtt kezdődött. Miután a zárásra sor került, a klub üzemeltetőjét megkérdezték, hogy folytathatják-e bent a beszélgetőst, a házigazda pedig eleget tett a kérésüknek.


(DenníkN)

Címkék: Juraj Šeliga, lemond