Lemond a korrupciótól bűzlő Agrárkifizető Ügynökség új vezetője!

2020. szeptember 9. - 11:23 | Belföld

Tibor Guniš, az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) vezérigazgatója egészségügyi, személyes és családi problémákra hivatkozva, a felmentését kérte Ján Mičovský (OĽANO) földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől. A TASR-t szerdán tájékoztatta Anežka Hrdá, a tárca szóvivője.

Lemond a korrupciótól bűzlő Agrárkifizető Ügynökség új vezetője!
Tibor Guniš (Fotó: TASR)

Mičovský elmondta: Guništ tisztességes embernek és jó szakembernek tartja, akinek a szakmai tudását az agrártárca és ő maga is nagyra becsüli.

„Megértem, hogy megterhelőek azok a feladatok, amelyekkel szembe kell néznie. Elismerem, hogy a PPA-ban nagy a nyomás, és hogy ez egy rendkívül nehéz munkahely, amelyen a korrupciós ügyek és a támogatások kifizetése körüli botrányok is nyomot hagytak” – így Mičovský.

Ugyanakkor Guniš távozása valós veszteséget jelentene a tárcának. „Tiszteletben tartom a családi és egészségügyi okokat, de még tárgyalni fogok Guniš úrral, abban bízva, hogy közös megoldást találunk” – jelezte a miniszter.

Guniš idén május 15-től tölti be az ügynökség vezérigazgatói pozícióját, ahol Beatrix Galandovát váltotta. „Négy alapvető célom van: a korrupció elleni harc, az átláthatóság növelése, a bürokrácia csökkentése, és hogy a PPA-ra mint partnerre, ne pedig mint rémre tekintsenek a mezőgazdasági termelők. Ehhez fel akarom használni a PPA-ban való korábbi munkám során szerzett ismereteimet, tapasztalataimat, a legmodernebb IT-technológiákkal való munkát, de az Agrarmarkt Austria nevű osztrák kifizető ügynökségben szerzett legjobb gyakorlatot is, ahol hat évig dolgoztam” – mondta Guniš a kinevezésekor.

(TASR)