Lemondásra szólította fel Gyimesit a Magyar Fórum

2022. október 14. - 09:57 | Belföld

A Magyar Fórum felszólítja Gyimesi Györgyöt , mondjon le parlamenti képviselői mandátumáról - áll a párt pénteki sajtóközléményében. 

Lemondásra szólította fel Gyimesit a Magyar Fórum
Gyimesi György - archív felvétel

Simon Zsolt pártelnök már csütörtökön is közzétett egy nyilatkozatot a Facebook-oldalán az LMBTQ-közösség két tagjának pozsonyi meggyilkolása kapcsán. Ebben egyenesen azt állította, hogy "a társadalom radikalizációjáért egy bizonyos mértékig az olyan politikusok is felelősek, mint Gyimesi György és Tomáš Taraba, akik a szivárványos zászló részleges betiltásával kapcsolatos javaslatukkal szították a gyűlöletet.

Pénteki közleményében a párt emlékeztetett arra, hogy Gyimesi a magyar kisebbség képviselője a parlamentben, de "az együttműködés és a toleráns politika helyett az LMBTQI kisebbséggel szembeni gyűlöletszítást választotta".

Szerintük a politikusnak és Tarabának a szivárványos zászló középületekre történő kihelyezését tiltó javaslata, illetve ezzel kapcsolatos nyilatkozatai azt sugallták, hogy "ez a kisebbség valami rossz".

"Úgy véljük, részleges politikai felelőssége van a két fiatal haláláért, akik ártatlanul azért haltak meg, mert az LMBTQI közösséghez tartoztak. Gyimesi parlamenti tevékenységét károsnak és veszélyesnek tartjuk a kisebbségek és a társadalom szempontjából. Felszólítjuk, hogy vonja le a politikai felelősséget és távozzon a parlamentből" - húzták alá.

Gyimesi csütörtökön maga is elítélte a gyilkosságot, ugyanakkor sok politikushoz hasonlóan nem nevezte meg, milyen közösséghez tartoztak, ergo milyen indíttatásból történhetett az ellenük irányuló támadás.

"A lehető leghatározottabban elítélem a bárki ellen irányuló faji, nemzeti vagy egyéb indíttatású támadást, és őszinte részvétemet fejezem ki az elhunytak családjainak. Ugyanakkor azt is elutasítom, hogy két ember megbocsáthatatlan halálából politikai tőkét kovácsoljanak" - írta.

(parameter)