Lemondott Erdössy, a Szlovák Vasutak vezérigazgatója!

Távozik funkciójából Martin Erdössy, a Szlovák Vasutak (ŽSR) vezérigazgatója, aki októberben élesen bírálta az állami társaság számára meghatározott jövő évi költségvetést.

Lemondott Erdössy, a Szlovák Vasutak vezérigazgatója!
Martin Erdössy és Érsek Árpád (Fotó: TASR)

"Az aktuális helyzet alapos mérlegelését követően úgy döntöttem, lemondok. Emberileg és szakmailag is bizonyos színvonalat képviselek, ami számomra sokat jelent, és amit szeretnék is megtartani" - indokolta távozását.

Erdössy 2016 novemberétől, tehát két éve töltötte be a vezérigaztatói posztot a ŽSR-nél, melynem igazgatótanácsát november 20-án értesítette lemondásáról. Az új igazgatót az igagzatótanács javaslatára Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter nevezi ki.

A ŽSR októberben bírálta a jövő évre vonatkozó költségvetési tervezetét, amely szerinte likvidációs hatású, és nem felel meg a vasúti infrastruktúra működtetéséről szóló szerződés kiegyensúlyozott gazdálkodásról szóló követelményének. Közlésük szerint több követelésüket nem teljesítették. Erdössy akkor úgy nyilatkozott, elkerülhetetlen, hogy vita induljon a vasutak finanszírozásának megváltoztatásáról.

(Denník N/Nový Čas)