Lemondott képviselői mandátumáról Kotleba rasszista verőembere!

2016. március 11. - 10:30 | Belföld

Ma kellett volna átvennie a képviselői mandátumát Andrej Medveckýnek, de lemondott róla - tudta meg a Tvnoviny.sk.

Lemondott képviselői mandátumáról Kotleba rasszista verőembere!
Andrej Medvecký (Fotó: Facebook)

Medveckýt unokatestvérével együtt rasszista indíttatású testi sértés és garázdaság miatt helyeztek vád alá, a Námesztovói Járásbíróság azonban csütörtökön egy tanú távolmaradása miatt elnapolta a perüket. A vádlott képviselő a Marián Kotleba vezette ĽSNS zsolnai kerületi szervezetét vezeti. Medvecký és unokatestvére a vád szerint súlyosan megvert egy Dominikai Köztársaságból származó, fekete bőrű sértettet. Szemtanúk szerint a támadás rasszista indíttatásból történt, amit olyan kijelentésekkel támasztanak alá, minthogy amikor a sértett már a földön feküdt, azt kiabálták a támadók, hogy "te néger, rúgjátok szét a négert, fekete f_sz".

A megtámadott Lenny Cruz 2014. november 1-jén a barátnője unokatestvéreivel ment aznap este szórakozni, és állítólag már a diszkóban kikezdtek vele. Később a bár előtt folytatódott a bunyó, és

szemtanúk közlése szerint Medvecký volt a "legaktívabb".

Medvecký egyébként jelenleg feltételesen van szabadlábon, ugyanis ittas vezetésért már elítélték. Ha pedig most bevarrják súlyos testi sértésért, elítéltként egyébként sem lehetne parlamenti képviselő.

Tvnoviny.sk/para