Lemondott a szlovák válogatott kapitánya, Ján Kozák!

2018. október 14. - 21:10 | Sport

Öt év után lemondott posztjáról Jan Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Lemondott a szlovák válogatott kapitánya, Ján Kozák!
Ján Kozák (Fotó: TASR)

A helyi szövetség vasárnapi közlése szerint a 64 éves szakember döntése meglepte a vezetőséget. "Sziklaszilárdan meg volt róla győződve, hogy ezt akarja... Azt mondta, be akarja fejezni, és nem tudja elképzelni, hogy folytassa" - árulta el Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke.

A szlovák csapat szombaton 2-1-re kikapott otthon a csehektől, s ezzel az utolsó helyen áll a Nemzetek Ligája B osztályának 1. csoportjában.

A keddi, svédek elleni barátságos meccsen az eddigi pályaedző, Štefan Tarkovič irányítja majd a csapatot.

A cseh iDnes.cz információi szerint Kozák a csapaton belüli viszonyok miatt távozik. Korábban konfliktusa alakult ki Miroslav Stocchal, akit emiatt nem nevezett a 2016-os Eb-re, amelyen a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat.

Az önálló Szlovákia történetében eddig Ján Kozák töltötte be leghosszabb ideig a szövetségi kapitányi posztot, 2013 július 2-ától mostanáig, több mint öt éven keresztül. 54 mérkőzést játszottak a vezetésével, ebből 29-et megnyertek, 10-en döntetleneztek és 15-öt elvesztettek, gólarányik 80:48.

Ő az első edző, aki Európa-bajnokságra vezette ki Szlovákia válogatottját. 2016-ban Franciaországban kikaptak Walestől (1:2), majd megverték Oroszországot (2:1), majd gól nélküli döntetlent játszottak az angolokkal. A nyolcaddöntőben végül Németország búcsúztatta Szlovákiát (0:3).

(MTI/Denník N)