Lengvarský bízik benne, hogy nem fenyeget az egészségügy összeomlása

2022. április 6. - 14:57 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter bízik benne, hogy az Orvosi Szakszervezet sztrájkkészültségének kihirdetése kapcsán nem áll fenn az egészségügy összeomlásának veszélye

Lengvarský bízik benne, hogy nem fenyeget az egészségügy összeomlása
Vladimír Lengvarský (Fotó: TASR)

A szerdai kormányülést követően úgy nyilatkozott, hogy a minisztérium már teljesítette az Orvosi Szakszervezet egyes követeléseit, másokon pedig jelenleg is dolgozik. Hozzátette, hogy a tárca jelenleg is együttműködik a folyamatban lévő tárgyalásokon.

Az Orvosi Szakszervezet kedden hirdetett sztrájkkészültséget, ezzel reagálva arra, hogy a kormány a hosszú távú figyelmeztetések és többszöri egyeztetések ellenére sem oldja meg az egészségügyi helyzetet. Összesen nyolc javaslatuk, illetve követelésük van, amit elengedhetetlennek tartanak a szlovákiai kórházak állapotának javulása érdekében. Főként a kórházakat érintő pénzügyi támogatásokról, az egészségügyi biztosító rendszerének reformjáról, az orvosok értékeléséről, illetve a nővérek béremeléséről van szó. Ha továbbra sem történik semmi, fontolóra veszik a kórházi túlórák megszüntetését és a tömeges felmondás beadását.


TASR/para