Lengvarský „nagyon törékenynek“ nevezte az egészségügyet, ami úgy néz ki, kaphat anyagi támogatást a Pénzügyminisztériumtól

2021. október 13. - 18:55 | Belföld

A Pénzügyminisztérium szükség esetén szabadít fel pénzt az egészségügyre. Ezt az egészségügyi minisztérium vezetője, Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) mondta. Beszélt arról is, hogy jövőre 220 millió euró összegű társfinanszírozásra lesz lehetőség.

Lengvarský „nagyon törékenynek“ nevezte az egészségügyet, ami úgy néz ki, kaphat anyagi támogatást a Pénzügyminisztériumtól
Vladimír Lengvarský (TASR)

Lengvarský hangsúlyozta, hogy a keddi tárgyalásokon (október 12.) elmagyarázták a Pénzügyminisztériumnak az egészségügyi szektor igényeit. „Az a benyomásom, hogy megállapodás született, és ez megerősítette a mai ülés, amikor kiderült, a Pénzügyminisztériumban létrehozott tartalék az Egészségügyi Minisztérium igényeit fogja szolgálni“ – mondta Lengvarský.

Hozzátette: a jövő év fő célja az egészségügyi személyzet stabilizálása lesz. Lengvarský azt állítja, hogy a jelenlegi költségvetési tervezet nem tükrözi ezt a követelményt. Bízik benne, hogy szerdán, a következő ülésen konszenzusra jutnak. „Nagyon törékenynek” minősítette az egészségügyi helyzetet. Úgy véli azonban, hogy a stabilizáció és a nyugalom megteremtése az egészségügyben első számú prioritás.

Az egészségügyi tisztviselők szerdán megismételték, hogy a minisztérium költségvetési tervezetét elégtelennek tartják.

TASR