Lengvarský nem sietne az új Covid-automatával, „jokerrel“ jutalmaznák a jó mutatóval rendelkező járásokat

2021. december 30. - 07:58 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter nem sietné el az új Covid-automata kialakítását, szerinte az eredeti anyag enyhe módosítására kerül majd sor.

Lengvarský nem sietne az új Covid-automatával, „jokerrel“ jutalmaznák a jó mutatóval rendelkező járásokat
Vladimír Lengvarský (Fotó: TASR)

Lengvarský szerint az új Covid-automata tartalmaz majd bizonyos „jokereket“ az egyes járások számára, amiket az 50 éven felüliek megfelelő beoltottsági aránya esetén lehet majd megszerezni.

Szerinte a járvány kezelésének módja kényelmesebb az állam szempontjából, amely tömegesen megnyithatja vagy bezárhatja azt, amire szükség van. Mint mondja, tisztában van a járvány gazdasági következményeivel, és a koalíció is érzékeli a kialakult helyzetet, látja a költségvetés alakulását.

„Igyekszünk úgy meghatározni az intézkedéseket, hogy a járványhelyzet is ellenőrzésünk alatt legyen, de a kórházak se legyenek túlterhelve. Szeretnénk már elindítani a standard fehér gyógyászatot, mert azok a páciensek, akik a Covid által tüdőgyulladást kapnak, vagy kigyógyulnak, vagy fatálisan végződik számukra“

– tette hozzá a miniszter, akit aggaszt, hogy el kell halasztani a műveleteket.

Rámutatott arra is, hogy azoknak az embereknek, akik felelősségteljesek voltak és beoltatták magukat, az egészségügyi dolgozók hiánya miatt várniuk kell a tervezett egészségügyi beavatkozásokra.


TASR/para