Lengvarský rosszabb miniszter, mint Krajčí – mondta Matovič. Sulíkot pedig Ausztráliába küldené egy tanyára

2021. október 23. - 17:51 | Belföld

Igor Matovič pénzügyminiszter Vladimír Lengvarský egészségügyi minisztert okolja azért, hogy alacsony az oltottsági arány Szlovákiában. Arra számít, hogy Richard Sulík a következő választások után egy ausztráliai tanyára utazik.

Lengvarský rosszabb miniszter, mint Krajčí – mondta Matovič. Sulíkot pedig Ausztráliába küldené egy tanyára
Igor Matovič (TASR)

„Személy szerint úgy gondolom, rosszabb, mint Marek Krajčí”

– mondta Igor Matovič Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterről a Nový Časnak adott interjújában. „Kinyitják a hűtőajtót és több millió oltóanyag ömlik rájuk, ő pedig nem tud olyan eszközt kitalálni, amivel beoltathatná a leginkább veszélyeztetett, 80 év feletti pácienseket” – mondta felháborodva a pénzügyminiszter, Krajčí volt miniszter védelmében pedig hozzátette, neki nem volt ilyen lehetősége a járvány elleni küzdelemben.

Matovič szerint, amikor Lengvarský átvette az egészségügyet, Szlovákia a hetedik leggyorsabban oltó ország volt az EU-ban.

„Ma a lista végétől számítva vagyunk a harmadikok, mögöttünk pedig a románok és a bolgárok vannak. A hetedik legjobb helyről eljutni a harmadik legrosszabbra, egészen szép teljesítmény”

– kritizálta az egészségügyi minisztert Matovič.

„Lengvarský miniszter úr nem az én személyes jelöltem volt, meg akartam hagyni Edónak a szabadságot, és hogy kollektív döntés szülessen. Sokkal nagyobb elvárásaim voltak” – tette hozzá.

Sulík és a tanya

„Ahelyett, hogy segített volna, mindig hátba szúrt. Nem tudom, hogy Fico, Danko vagy más koalíciós partner meg tudná-e tenni, hogy ellenzéket csinál a saját koalícióján belül a pandémia idején” – mondta a pénzügyminiszter Richard Sulíknak.

Furcsának minősítette a Sulíkkal folytatott kommunikációt, mert csak annyit tudott meg, hogy itt-ott százmilliókkal fognak hozzájárulni az áramszolgáltatáshoz.

„De valószínűleg tévedett, és azt hiszi, hogy minden reggel a Pénzügyminisztériumba megy, és nem a Gazdasági minisztériumba”

– mondta Matovič.

A pénzügyminiszter arra számít, hogy Richard Sulík már nem lesz tagja a következő kormánynak. „Amikor közösen tárgyaltunk a koalícióról, többször biztosított arról, hogy ez volt az utolsó minisztersége, és a következő választások után Ausztráliába megy. Meg is mutatta, hol van tanyája."

Az SaS reakciója

„Richard Sulík gazdasági miniszter fő terve az SaS párt programjának megvalósítása annak érdekében, hogy Szlovákia élhetőbb legyen, és kollégáinak is ezt ajánlja. Hadd segítsenek a pletykálkodás helyett, mert ez semmiképpen sem fogja segíteni hazánkat. Hogy Richard Sulík mit fog csinálni nyugdíjas korában, az az ő személyes dolga” – idézi a Nový Čas Sulík szóvivőjét, Katarína Matejkovát.

Az interjúban az OĽaNO vezetője nem sajnálta a dicséretet Eduard Hegertől.

„Szerintem sokkal jobb miniszterelnök, mint én voltam”

– ismerte be. Hozzátette, hogy Heger helyettesítheti az OĽaNO élén. „Nem vagyok ellene. Ha érdekli, csak tessék” – mondta, hozzátéve, hogy a jelenlegi miniszterelnök még nem mondott neki ilyesmit.

(aktuality.sk)