Lengvarský: Visszarendeljük a mentőket a határról, már alig van szükség rájuk

2022. május 31. - 14:34 | Belföld

Szerdától (június 1.) visszarendelik a mentőautókat a szlovák-ukrán határról – tájékoztatott a központi válságstáb keddi ülése után Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt). A miniszter azt mondta, a helyzet stabilizálódott, jelenleg nincs szükség fokozott orvosi ellátásra a határon.

Lengvarský: Visszarendeljük a mentőket a határról, már alig van szükség rájuk
Fotó: TASR - illusztráció

„Az elmúlt hetekben szinte egyáltalán nem volt szükség sürgősségi orvosi ellátásra a határon, Felsőnémetiben (Vyšné Nemecké) ezért már csak egy mentőautó van a határátkelőnél. Holnaptól ezt is kivonjuk onnan" - mondta a miniszter. Hozzátette, szükség esetén a riasztástól számított 10 percen belül a helyszínre ér a mentő. Az egészségügyi minisztérium készen áll arra, hogy szükség esetén meg-oldja az orvosi ellátást.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a belügyminisztérium migrációs hivatalának vezetése alatt újra működik a migrációs és menekültügyi bizottság. A bizottság civil szervezetekkel együttműködve vizsgálja az integrációs bizottság javaslatait, például a menekültek tartós elhelyezésének kérdését. Az Ukrajnából érkező menekültek számának csökkenése miatt a határon dolgozók létszámát is csökkentették.


(TASR)