Lengyelország bevezeti az ellenőrzéseket a Szlovákiával közös határátkelőhelyeken

2023. szeptember 26. - 07:31 | Belföld

Lengyelország bevezeti a járművek ellenőrzését a Szlovákiával közös határátkelőhelyeken – jelentette be hétfőn Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. A TASR a Reuters hírügynökség információja alapján tájékoztat a döntésről.

Lengyelország bevezeti az ellenőrzéseket a Szlovákiával közös határátkelőhelyeken
Illusztráció (Fotó: TASR)

Morawiecki egy választási gyűlésen elmondta, utasította a belügyminisztert, hogy a Szlovákiával közös határátkelőkön vezessék be a mikrobuszok, a furgonok, a személygépkocsik és az autóbuszok ellenőrzését, mivel fennáll a gyanú, hogy illegális migránsokat szállítanak.

Az ellenőrzések esetleges szigorítását hétfőn jelezte Piotr Müller lengyel kormányszóvivő, arra az információra reagálva, hogy egyre nagyobb számban érkeznek illegális migránsok Szlovákiából Lengyelországba. A szóvivő elmondta, a migránsok tranzitországnak tekintik Lengyelországot és Szlovákiát, a céljuk Németország.

A Reuters emlékeztet, hogy október 15-én parlamenti választást tartanak Lengyelországban, és a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt a migráció elleni küzdelemre építette választási kampányát.


TASR


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: