A Lenovo bemutatta ultravékony, hajlítható laptopját

2016. január 6. - 10:33 | Tech

Az X1 portfólió után a Lenovo bemutatta a világ legvékonyabb átalakítható laptopját, és játékosoknak szánt prémium termékeit – írja az Origo.

A Lenovo bemutatta ultravékony, hajlítható laptopját
Fotó: Lenovo

X1 üzleti portfóliója után további nyolc új terméket mutatott be a Lenovo, köztük laptopot, játékosoknak szánt asztali gépet és monitort. A Yoga 900Sa világ eddigi legvékonyabb átalakítható laptopjacímre pályázik.

Mindössze 12,8 milliméter vastag, és 990 grammot nyom, ezt a méretet szénszálas szerkezetének köszönheti. A laptop kijelzője 360 fokban elforgatható, ez akár egy QHD panel is lehet, 2560x1440 pixeles felbontással. Az eszközben Intel Core m7 processzor kapott helyet.

A készülék használható laptop és tablet módban is, a YOGA gépektől szokatlan módon támogatja az aktív tollat. A cég ígérete szerint 10 és fél óra videót játszhatunk le vele egy töltéssel.

Négy új eszközzel bővült a Y sorozatú, játékosoknak szánt termékskála is. Köztük két hajlított gaming monitorral, a Lenovo Y27g és Lenovo Y27g RE modellekkel, illetve egy felsőkategóriás notebookkal, valamint kompakt PC-vel.

Az Ideapad Y900 gamer notebook egy egyedi funkcióval, az egyérintéses turbó gombbal érkezik, amivel fokozható a gép teljesítménye, ha éppen játszunk. A gépben négymagos Intel Core i7 K processzor, és egy NVIDIA GTX 980M videókártya dolgozik. A teljesítményért cserébe a méret megnőtt: ez már nem egy vékony ultrabook. A 17,3 colos IPS kijelző 1920x1080 képpontos felbontást kapott.

A 2000 dolláros gép júniusban kerül a boltokba.

A cég a CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón jelentette be a Razer gyártóval való együttműködését is. Az első közös termékek az ideacentre Y900 számítógép Razer Edition változata, és a Lenovo Y27g RE hajlított képernyőjű monitor.

Utóbbi a manapság kaphatóelső hajlított képernyőjű gaming monitorok közé tartozik, amely gyors frissítéssel (144 hertz) és válaszidővel (8 ms) büszkélkedhet"– írta a cég közleményében.

Egy kompakt otthoni PC-t is bemutatott a gyártó, az ideacentre 610s-t. Ez az első kompakt otthoni számítógép, amihez van vezeték nélküli projektor: ezzel akár100 colos méretben vetíthető házimozi bármelyik falra.A gép háromszögletű dizájnt, és fém kivitelezést kapott.

A gépben Intel Core i7 processzor, egy NVIDIA GTX 750Ti videókártya, és 16 gigabájt memória lesz, háttértára 2 terabájtos.

A cég ezen kívül bejelentette az ideapad 700 és ideapad 710S laptopokat is, ahol szintén a hatodik generációs Intel processzor, és a vékony kialakítás kapta a főszerepet.

Origo

Címkék: laptop, Lenovo