Lényeg Mi ez itt, bombák vagy prostik földje?

2023. február 3. - 20:26 | Belföld

Ez itt a Paraméter napi hírösszefoglalója, a LÉNYEG. A nap legfontosabb eseményeit szemlézzük, így garantáltan nem marad le semmiről.

LÉNYEG: Mi ez itt, bombák vagy prostik földje?
Fotó: TASR

A mai LÉNYEG meghallgatható itt:

Podcastjaink elérhetők az Apple Podcasts és a Google Podcasts alkalmazásban, valamint a Spotify-on is!


Kampányüzemmódba kapcsolt minden politikus. Plusz, akik sokkal inkább szimpla prostik, mintsem politikusok. Hiszen a politizáláshoz legfeljebb annyi közük van, hogy abból élnek. Akárcsak a prostik, akik odatartják pénzért, ami a kuncsaftnak kell…

A Gyimesi György nevű egyszerű ember tizenöt perc hírnévért bármire képes

A normális politikusok célja egyébként egyáltalán nem az altáji örömszerzés, hanem „csak” annyi, hogy kell legyen némi elképzelésük a közügyek közhasznú oldásáról, a szolgálat jegyében. Ezzel szemben a szlovákiai politikai osztály jónéhány tagja a remélt hatalom, illetve pénz fejében akár a gatyaletolásig elmegy. Egy efféle haszonleső népbutító díszpéldány például az a Gyimesi György nevű egyszerű ember, aki tizenöt perc hírnévért bármire képes. És ha kell, annak a bárminek az ellenkezőjére is kapható. Íme a bizonyíték:

Gyimesi a fasiszta – és a smeres, hlasos, sme rodinás és OĽaNO-s – képviselőket támogatva, a parlament februári ülésének első napján egy olyan törvényjavaslat ellen szavazott, amelynek az volt a kifejezett célja, hogy megváltoztassa egy Jozef Tisóról elnevezett utca nevét, a Zsolna megyei Varín helységben. A varíni önkormányzat már többször elutasította az utca nevének módosítását, pedig arra már az ügyész is kötelezte őket. A törvényjavaslatot Gyimesi aktív segítségével a parlament elutasította. Holott Gyimesi azt elismerte, probléma a Tiso utca, de úgymond a szóban forgó törvényjavaslat atombombát dob oda, ahová egy gránát is elég lenne. Merthogy szerinte megszüntetné például az Esterházy János utcát is… Eztán, ahogy mostanában az önmagukat konzervatívoknak hirdetett népbutító, fasisztoid politikai prostik teszik, belerúgott a törvényjavaslatot előterjesztő PS képviselőjébe is. Egy olyan agyatlan váddal illetve őt, hogy neki, mármint a szóban forgó képviselőnek tulajdonképpen a nemzettel van baja, mert a nemzet semmit sem jelent neki. Neki, Gyimesiknek meg persze bazira jelent! Naná, hogy…! A remélt voksokat jelenti neki! Akár az útszéli prostiknak a gázsi...

Nem mellesleg ugyanígy vadászott a remélt voksokra egyébként 2020 novemberében is! Amikor még bizony csont nélkül megszavazta ugyanazt a törvényt, amelynek módosító javaslatától, most akkora mélynemzeti rohamot kapott, hogy esetleg még Budapestről is látják... De erre akkor még mintha nem lett volna neki oly égetően szüksége… Vagy talán akkor még nem volt nemzeti konzervatív…? Ezért nem okozott neki akkor fejfájást, hogy Esterházyról lehet-e utcát elnevezni, avagy sem...?

Szegény Kaliňák meglepődött

Szóval van gond akármennyi! Tessék elképzelni, hogyan meglepődhetett egy másik politikai bárcás, Robert Kaliňák is azon, hogy korrupcióval gyanúsította meg a NAKA nyomozója. Szegénykém! Ahogy ügyvédje üzente, még majd panaszt is benyújtanak a gyanúsítás miatt. A gyanú szerint Robert Kaliňák és Jozef Brhel oligarcha František Imreczének kenőpénzt adtak többször is, amikor Imrecze még a Pénzügyi Hatóság vezetője volt. Nyilván, hogy hunyjon szemet a delikvens, avagy épphogy szigorúan éber legyen, amikor kell! A zsozsó meg úgymond bérkiegészítésként funkcionált... Erről bíróság előtt vallott többször is Imrecze, aki szerint a készpénzt a Hilton Hotel irodájában kapta meg. Na, mondjuk ez az ügy aztán egyáltalán nem holmi nemzeti érzelmekről, magamutogatásról szól, hanem elég keményen racionális…

Bombával ijesztgette Matovičékat egy hülye

Lássuk be, az viszont kevésbé racionális cselekmény, hogy valamilyen hülye bombariadót okoz Igor Matovič, az OĽANO vezetőjének a házában. A hírt Peter Dojčan, a mozgalom médiacsapatának tagja erősítette meg a TASR hírügynökségnek, rendkívül undorító és gyáva cselekedetnek minősítve a fenyegetést. Konkrétan, hogy bárki családját és otthonát megtámadja valaki vagy valakik. A szóvivő nem felejtette el hozzáteni, hogy Igor Matovičot nem lehet megfélemlíteni…

Hát, ha pont ez a félmondat nem hangzik el, talán senkiben nem merül fel, hogy bizony benne vagyunk már a kampány sűrűjében.

Egyébként az üggyel már természetesen foglalkozik a rendőrség, és megtették a szükséges intézkedéseket, ahogy kell.

Alacsonyan szállnak a bombákkal fenyegetőzők…?

Úgy tűnik, alacsonyan szállnak a bombákkal fenyegetőzők, mert volt pénteken egy másik bombariadó is. Nyilván nem véletlenül abban a társasházban, ahol Daniel Lipšic különleges ügyész lakik. Erről maga Lipšic tájékoztatott a közösségi hálón. Ezt az épületet is átvizsgálták a pirotechnikusok és szerencsére itt sem találtak bombát.

Lipšic nem szóvivőjén keresztül üzent, hanem személyesen írta meg, hogy bár egyes vádlottak, gyanúsítottak, védőügyvédjeik és néhány politikus gyűlölködésének nincs határa, az ilyen incidensek semmilyen módon nem befolyásolják őt. Sem a Speciális Ügyészi Hivatalban dolgozó kollégáit a munkánkban. Amelynek célja, hogy Szlovákia olyan ország legyen, ahol senki sem áll a törvények felett.

Ámen.

Barak László

Címkék: LÉNYEG