Leordította egy nyugdíjas asszony fejét, de megúszta egy szemöldökráncolással a zsigárdi hekus

Utánajártunk, mi lett a sorsa az agresszív huszonéves zsigárdi közrendőrnek, M. J.-nek.

Leordította egy nyugdíjas asszony fejét, de megúszta egy szemöldökráncolással a zsigárdi hekus
Fotó: Facebook - archívum

Sokan emlékezhetnek, amikor idén januárban beszámoltunk a zsigárdi községháza feletti bérlakásoknál történt cselekményről. M. J. közrendőr reggel jött meg, fellökött egy gyerekbiciklit az udvaron, majd összetört egy virágcserepet a lépcsőházban. Miután pedig egy távozóban lévő fiatal nő odaszólt neki, ő nekiállított az édesanyjának, és torkaszakadtából üvöltött vele a lakása előtt.

Nem ez volt az első eset, hogy arrogánsan viselkedett, vagy kisebb konfliktusba keveredett a lakókkal, ez már csak az a cselekmény volt, amikor csordultig telt a pohár. Az addig történtekről részletesebben is beszámoltunk ITT.

A rémisztő cselekményről az egyik szomszéd felvételt készített a mobiljával:

A videófelvételt eljuttattuk a rendőrséghez, onnan pedig akkor azt a választ kaptuk, hogy a rendőrökkel kapcsolatos ügyekben jártas belügyminisztériumi nyomozó szerv indít eljárást M. J. ellen. Az üggyel foglalkozott akkoriban a Markíza és a Joj televízió is.

A nyomozók kihallgatták mind M. J.-t, mind az eset szemtanúit és az idős asszonyt is. Az eljárás idejére felfüggesztették, M. J. pedig lapított, a szomszédok közlése szerint alig lehetett látni, mígnem egyszer csak egy csokor virággal jelent meg a nyugdíjas néninél, és bocsánatot kért tőle.

Májusban érdeklődtünk utoljára a rendőrségnél, az eljárás akkor azonban még folyamatban volt. Baranyay Alajos polgármestertől viszont megtudtuk, hogy az önkormányzat is megvizsgálta az ügyet, és nem tartották indokoltnak, hogy felmondják a rendőr bérleti szerződését a történtek miatt.

Most ismét informálódtunk, mi lett az ügy vége, és ugyan nézőpont kérdése, de kissé meglepő eredmény született. Renáta Čuháková nyitrai kerületi rendőri szóvivő ugyanis közölte, hogy a belügyminisztériumi nyomozó hatóság nem tartotta megalapozottnak az eljárást a rendőr ellen, és felfüggesztette azt.

„A vizsgálat eredményei, az eljárás megállapításai alapján és a körülmények figyelembe vételével az ügyet közigazgatási eljárás keretén belül vizsgáljuk tovább. Szomszédok közti vitáról volt szó, amelyet már az eljárás során rendeztek” – szögezte le.

Az egyik szomszédtól megtudtuk, hogy azóta nyugalom van, és nem alakult ki semmilyen konfliktus a lakók és a rendőr között.

(SzT)