Lépten-nyomon rendőrökbe botlunk majd szombaton

2020. február 28. - 19:03 | Belföld

A rendőrség bejelentette, hogy növeli a járőrök számát, akik felügyelik a parlamenti választást. A rendőrség végig terepen lesz – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Lépten-nyomon rendőrökbe botlunk majd szombaton
Fotó: illusztráció

Óvintézkedéseket vezetnek be, hogy megelőzzék a rendbontásokat. „A rendőrök az előkészületeket is felügyelik, és a szavazás végéig terepen lesznek” – mondta Róbert Bozalka tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese. „Ellenőrizzük a szavazóhelyiségeket is, figyelünk a közvagyonra, felügyelünk a járási és a kerületi választási bizottságok, valamint az Országos Választási és Pártfinanszírozást Ellenőrző Bizottság  székhelyét is.

Gyalogos járőrszolgálat is vigyázni fog a rendre a településeken. A bűnügyi rendőrök is a terepen lesznek, a pirotechnikusok és a rendőrség speciális egységei is készenlétben állnak.

„Minden olyan információt, amely a választás előkészítésének és lebonyolításának esetleges megzavarására, korrupcióra vagy választási csalásra utal, haladéktalanul jelenteni kell a legközelebbi rendőrőrsön vagy a 158-as telefonszámon" - mondta Bozalka.


(TASR)