Lesöpörték az asztalról Kádár Krisztián perújrafelvételi kérelmét, az ügyet a Legfelsőbb Bíróság veszi át!

2023. június 9. - 15:42 | Régió

A bazini Specializált Büntetőbíróság elutasította Kádár Krisztián, a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori vezető tagjának perújrafelvételi kérelmét.

Lesöpörték az asztalról Kádár Krisztián perújrafelvételi kérelmét, az ügyet a Legfelsőbb Bíróság veszi át!
Kádár Krisztián (fotó: Cséfalvay Á. András)

Kádár még május végén adta be a vonatkozó kérelmet, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy az elítélt melyik ügyében kért perújrafelvételt.

Katarína Kudjáková, a Specializált Büntetőbíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint Kádár Krisztián panaszt nyújtott be a határozat ellen, így az ügyet most a Legfelsőbb Bíróság veszi át.

A dunaszerdahelyi származású férfit 2019-ben ítélte 25 év fegyházbüntetésre a Specializált Büntetőbíróság. A jogerős bírósági döntés szerint Kádár 2006-ban megszervezte Reisz Andor likvidálását, 2010-ben pedig a maffiafőnök Sátor meggyilkolását rendelte meg.

Kádár Krisztián a bűnszervezet kötelékében további gyilkosságoknál is jelen volt. Többek között végignézte egy ártatlan "fehér ló" kivégzését, ott volt, amikor Sátorék az egykori Pápay-klán oszlopos tagját, Écsi Bélát likvidálták, és 2008-ban Sátor parancsára részt vett a Raisz fivérek holttesteinek eltüntetésében is.

Utóbbi ügyekben csupán tanúként tartották őt számon a nyomozó hatóságok, egy évvel ezelőtt azonban fordult a kocka: az ügyészség vádiratot terjesztett be Kádár ellen a Nagyszombati Járásbíróságra. A vádirat tárgya egy 1998-ban elkövetett dunaszerdahelyi gyilkosság, melynek áldozata az "Iszi" becenévre hallgató N. Tibor volt. A sértett akkoriban egyik napról a másikra tűnt el - örökre.


(SITA, parameter)