Lesz 13. és 14. fizetés - ha a munkaadó is úgy akarja...!

Bevezetik a Munka Törvénykönyvébe a 13. és 14. fizetést, amelyet továbbra is önkéntes alapon fizet ki a munkáltató. Ezeket a fizetéseket - 500 euróig - fokozatosan mentesítik az adó- és járulékterhektől. A feltétel viszont, hogy az összegnek el kell érnie az alkalmazott átlagos havi bérét.

Leghamarabb ez év júniusában kaphatunk 13. fizetést, a 14. fizetés pedig decemberben lesz kifizethető, vagyis a nyári szabadság és a karácsonyi ünnepek idején. 

Ahhoz, hogy ezek a fizetések mentesüljenek az adó- és járulékterhektől, több feltételnek is teljesülnie kell. A 13. fizetés feltétele, hogy az alkalmazottnak megszakítás nélkül, legalább két évet le kell dolgoznia az adott vállalatnál. Az alkalmazott négy éves munkaviszony után kaphat 14. fizetést azzal a feltétellel, hogy 13. fizetést is kapott. 

„Ha csak egy feltétel nem teljesül, akkor a fizetés nem mentesülhet az adó- és járulékterhektől” – áll az elfogadott javaslatban. 

Az a 13. fizetés, amely megfelel a törvény által meghatározott feltételeknek, ebben az évben mentesül az egészségbiztosítási járuléktól, a következő években pedig az adótól és a társadalombiztosítási járuléktól is. 

A 14. fizetés esetében is hasonló a helyzet: ebben az évben szintén mentesül az egészségbiztosítási járuléktól, később az adó alól, 2020-tól pedig a társadalombiztosítási járuléktól is.

A parlament elfogadta Radovan Baláž (SNS) módosító javaslatát, amely szerint a 13. és 14. fizetés részleges adó- és járulékmentesítése az állami és közalkalmazottakra is vonatkozni fog.

TASR