Letartóztatják a gyilkossággal vádolt Dunaszerdahelyi járásbeli Juraj H.-t

2018. június 4. - 15:21 | Régió

A Pozsony I Járásbíróság bírója hétfőn elrendelte Juraj H. előzetes letartóztatását. Az illetőt egy Fülöp-szigeteki férfi meggyilkolásával vádolják.

Letartóztatják a gyilkossággal vádolt Dunaszerdahelyi járásbeli Juraj H.-t
Fotó: tasr

A bíróság döntése csaknem egy óra alatt született meg. Az indoklás szerint okkal feltételezhető, hogy Juraj H. további bűncselekményeket követne el. Erről Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője tájékoztatott hétfőn.

A bírósági határozat jogerős. A vádlott többször is elmondta a média képviselőinek, hogy megbánta a tettét. A Dunaszerdahelyi járásból származó, 28 éves Juraj H. egy hete szombaton hajnalban megtámadt egy Fülöp-szigeteki férfit Pozsony belvárosában, a Széplak utcában (Obchodná). A külföldi, aki két, zaklatásnak kitett nőt próbált megvédeni, csütörtökön, május 31-én belehalt a sérüléseibe a főrévi (Ružinov) kórházban.

A rendőrség röviddel az incidens után elfogta a támadót. A járási ügyész nem látott okot az őrizetbe vételre, és a férfit szabadon engedték. A rendőrség szombaton arról tájékoztatott, hogy Juraj H.-t ismét őrizetbe vették, és gyilkosság ügyében eljárás indult ellene.

Ehhez a hírhez tartozik az is, hogy Denisa Saková smeres belügyminiszter hétfőn egyeztet a főváros vezetőségével a biztonsági intézkedések szigorításáról Pozsonyban, ami a turistaszezon alatt lenne érvényben. Erről Saková tájékoztatott a parlament Védelmi és Biztonsági Tanácsának az ülése után.

A találkozó összehívásával a Pozsony-Óvárosban nemrég történt támadásra reagálnak. Saková elmondta, hogy a fővárosi biztonsági helyzetről Ivo Nesrovnal polgármester, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány és Faragó Csaba pozsonyi kerületi rendőrfőkapitány is tárgyalnak.

tasr