Letartóztatták a férfit, aki gyógyszerekkel adagolta túl élettársát

2022. augusztus 16. - 08:23 | Külföld

A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akik a gyanú szerint tavaly megölték egyikük élettársát, hogy megszerezzék lakását és pénzét.

Letartóztatták a férfit, aki gyógyszerekkel adagolta túl élettársát
Fotó: police.hu

A rendőrség emberölés miatt folytat eljárást két férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint F. Bálint tavaly határozta el, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő lakásának bérleti jogát és nagyjából 15 ezer eurónyi készpénzét.

A férfi 2021. június 14-én a megszerezni kívánt lakásban barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában, majd miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta.

A hatóságok először önkezű túladagolásnak hitték az esetet, de később nyomozók olyan információk birtokában jutottak, melyek alapján nyomozást indítottak.

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot 2022. augusztus 12-én elfogták, 46 éves bűntársáért is aznap "látogatták meg" a rendőrök.

Mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​


(police.hu)