Letérdelsz? Vagy színt vallasz életre-halálra bőrszín, illetve vallástól függetlenül, buzi-e vagy...!

Barak László | 2021. július 7. - 07:27 | Vélemény

Az a helyzet, hogy mostanában újságíróként is naponta szembesülök olvasóim meg bizonyos „kollégáim” meglehetősen álnok és szimplán hazug állításával, miszerint a magyar futballválogatott futballistáit valakik, (tudjukkik!) erőszakkal le akarták térdeltetni...!

Letérdelsz? Vagy színt vallasz életre-halálra bőrszín, illetve vallástól függetlenül, buzi-e vagy...!
Fotó: TASR/AP

Ezenkívül pedig, aki nem küldi el naponta többször a „buzikat“ melegebb vidékre és nem rág be, mert időközönként utcára vonulnak bulizni, az buzisimagató, minimum. Aki aztán emiatt egyébként nem is lehet igazi magyar, hanem izé...!

Az a helyzet persze, hogy sem a magyar futballválogatottat, sem pedig a közönségét senki nem akarta térdeplésre kényszeríteni. A nemzetet meg végképp nem. Ha valakinek netán ennek az állításnak az ellenkezője jutna eszébe, akkor tessék belegondolni, kényszerítenek-e bárkit a DAC-drukkerek arra, hogy elénekelje velük (vagy nélkülük) a meccsek előtt az általuk Nélküled címmel előadott khm, nemzeti műremeknek tartott nótát...

Akárkinek, aki képes minimum kettőig számolni, illetve nem teljesen kretén, be kell látnia:

azért, mert valaki a Nélküled címmel előadott privát futballhimnuszt énekeli, semmiképpen nem tekintehető erőszakos embernek. Vagyis éneklésével senkit nem kényszerít éneklésre... Épp úgy nem, ahogy hányásra, favágásra és sírásásra, de még önkielégítésre sem!

Tehát azok a labdarúgók, akik a mérkőzések előtt térdelő gesztussal kívánják jelképesen megkövetni az álatluk valamikor vagy jelenleg elnyomottaknak, kisemmizetteknek, meghurcoltaknak ítélt egyéneket illetve népcsoportokat, egyáltalán nem kényszerítenek senkit semmire!

Annak a közönségnek viszont, akiknek köpködhetnékje támad egy ilyen térdepléstől, egyértelműen undorodnia kellene azoktól a sorstársaitól is, akik a DAC meccsek előtt késztetést éreznek a Nélküled című, általuk fennkölt himnusznak tartott műdal csoportos előadására...

Vagy ez az állítás úgy hülyeség, ahogy van?! Bizony, bizony, több, mint valószínű! Mi ebből a tanulság?

Vannak, akik énekelnek, és vannak, akik térdepelnek!

Minden ellenkező előjelű sóder öncélú ökörködés! Illetve az olyan politikusoknak a szolgalelkű majmolása, akik arra építik a hatalmukat, hogy naponta megüzenik híveiknek, hogy éppen kiket, milyen népcsoportokat szükséges feltétlenül utálniuk, gyűlölniük...!

Tegnap a liberálisok voltak azok, anélkül, hogy képes lenne bárki az utálkozó, gyűlölködő tömegből legalább önmagának meghatározni, hogy kik is ők. Ma a térdeplők a bűnösök, mert a velük szemben fenekedőket egyáltalán nem érdekli, hogy mi értelme a térdeplésüknek! Holnap pedig te leszel a célpont, aki például magyarul beszélsz vagy épp kopasz vagy, kék a szemed...! Esetleg fekete a hajad, kreol vagy éppen hófehér a bőröd színe, a Miatyánkot mormolod. Avagy azokat kell utálni, gyűlölni, akik Allahnak, talán Buddhának hódolnak, vagy épp tudósok, akik az univerzumban hisznek...

Vagy színt vallasz életre-halálra bőrszín, illetve vallástól függetlenül, Buzi-e vagy...!

Ez a mi vírusunk, lássuk be, a legeslegveszélyesebb minden vírusok közül! A legeslegtömegesebb fertőzésre képes, és bele lehet pusztulni, nagyon! Ha hiszed, ha nem.