Létezhetnek bizonyos felvételek, amelyek által a mostaninál is nagyobb pácba kerülhet a korábbi smeres államtitkár

2022. december 6. - 18:02 | Belföld

Állítólag léteznek bizonyos kép- és hangfelvételek, amelyek bizonyítják, hogy a korábbi smeres államtitkár, a Marian Kočner által csak majmocskaként emlegetett Monika Jankovská nyomást gyakorolt az egyik tanúra.

Létezhetnek bizonyos felvételek, amelyek által a mostaninál is nagyobb pácba kerülhet a korábbi smeres államtitkár
Fotó: TASR - Radovan Stoklasa (archív)

Jankovská állítólag az egészségügyi állapota miatt nem vett részt a Fatima-ügy keddi tárgyalásán Nagyszombatban. A korábbi államtitkár egészségével már korábban is adódtak problémák, nyáron reszketni kezdett, majd rosszullét miatt volt kénytelen elhagyni a tárgyalótermet.

A tárgyalás Michal Vida kulcsfontosságú tanú vallomásával kezdődött Jankovská zsarolásainak ügyében. A férfi kijelentette, hogy léteznek olyan kép- és hangfelvételek, amelyek bizonyítják, hogy Jankovská igyekezett nyomást gyakorolni rá arra vonatkozóan, hogy változtassa meg a vallomását a Fatima-ügyben. Vida erről a keddi tárgyaláson beszélt Jankovská ügyvédének kérdésre válaszolva.

Vida elmondta, a Smer-kormány idején többször találkozott az igazságügyi minisztérium volt államtitkárával. Jankovská jogi képviselője afelől érdeklődött, hol vannak ezek a bizonyos felvételek, és tud-e közreműködni azok kiadásában.

„Igen, igaz, hogy vannak ilyen felvételeim, kép- és hangfelvételek. Az együttműködési hajlandóságot már kinyilvánítottam a rendvédelmi hatóságok felé, tehát várom a válaszukat, miként járnak el. Nem tudom, hogy a büntetőeljárás milyen stádiumban van, és ügyvéd úr, önnek biztosan nem fogom elmondani, hogy hol vannak” – válaszolta Vida.

A Fatima-ügy lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott.


(DenníkN/para)