Leültetik a stand-upost: rács mögé kerül Bill Cosby

2018. szeptember 25. - 20:30 | Külföld

Ítéletet hirdettek Bill Cosby ügyében. Az elkábított áldozatok megerőszakolásáért a komikus-színészre a bíró 3-10 év börtönbüntetést szabtak ki. 

Leültetik a stand-upost: rács mögé kerül Bill Cosby
wikipédia

A pennsylvaniai Montgomeryben zajló büntetőper ítélethirdetésén a bíró először azt jelentette be, hogy Bill Cosbyt erőszakos szexuális ragadozónak minősíti. Ennek nem volt közvetlen hatása az ítéletre, viszont azzal jár, hogy bárhova költözik, értesítik a környéken élőket, hogy szexuális erőszaktevő lakik a közelükben, és bekerül az ilyen személyek nyilvántartásába is. Cosbynak ezen felül regisztrált szexuális bűnözőként élete végéig terápiába kell járnia. Cosby nem kívánt felszólalni.

Szeptember elején ismét megrongálták a szexuális erőszak miatt elítélt Bill Cosby csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán: egy ismeretlen tettes a "sorozatos erőszaktevő" szavakat írta rá fekete filccel. A Los Angeles-i rendőrség szerint az incidens kedd hajnalban történt, a hatóságok már nyomoznak az elkövető után. A feliratot eltávolították, de egyelőre nem tartóztattak le senkit az ügyben. Cosby csillagát már másodszor firkálták össze, 2014-ben az "erőszaktevő" szót írták rá.

A 81 éves komikust 2014 óta 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. Áprilisban bűnösnek találta a bíróság Andrea Constand megerőszakolása miatt, ami 2004-ben történt. Cosbyt pályafutása alatt kétszer ismerték el Golden Globe-díjjal, négyszer Emmy-díjjal és kilencszer Grammy-díjjal.

index.hu/mti